Federer: Đoković mi je iznova i iznova postavljao izazove, bio je nepobjediv

Švicarac priznao

Federer: Đoković mi je iznova i iznova postavljao izazove, bio je nepobjediv

Švicarski teniser Roger Federer priznao je u jednom intervjuu pred početak Australinan Opena da ga je Novak Đoković svojevremeno natjerao da poboljša svoju igru.

Federer je rekao da je Đoković u jednom trenutku karijere bio nepobjediv i da je to za njega stalno predstavljalo novi izazov.

"Novak mi je postavljao izazove iznova i iznova. Igrao sam protiv njega kada je bio na vrhuncu, tada je praktično bio nepobjediv. Za mene je bilo bitno da me to ne frustrira, ali se to dešavalo ponekad", kaže Roger i dodaje:

"Obojica smo po prirodi napadački orijentisani igrači, tako da je bilo mnogo agresivnih poena i to je ono što mi se sviđalo u našim mečevima. On je jedan od igrača koji su me natjerali da evoluiram svoju igru, kao što su me tjerali Lleyton Hewitt ili Rafael Nadal".

Inače, Roger će na ovogodišnjem Australina Openu braniti titulu osvojenu prošle godine, a u prvom kolu će se sastati protiv Denisa Istomina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi