Đoković objasnio zašto je navijao za Hrvatsku i ponovo oduševio, ali i iznenadio mnoge
Nole je dao intervju zgodnoj novinarki Fani Stipković

Srbijanski teniser je nakon svojih izjava bio meta pojedinih medija u Srbiji

Đoković objasnio zašto je navijao za Hrvatsku i ponovo oduševio, ali i iznenadio mnoge

S. Pašalić

Novak Đoković je dao intervju zgodnoj novinarki Fani Stipković koja je u svojoj karijeri ispred mikrofona privela mnoge velike sportske zvijezde.

Đoković je poznat po tome da je podržavao i nogometnu reprezentaciju Hrvatske na Svjetskom prvenstvu koje se igralo u Rusiji zbog čega se našao na meti pojedinih medija u Srbiji, a sada je progovorio između ostalog o politici i svojim odnosima sa Hrvatima.

"Ja na sve nas iz regije gledam manje-više isto. I zato se trudim uvijek biti otvorenih ruku, ljubazan i pristojan. Znam da su ratne rane svježe, potpuno razumijem ljude koji nemaju isti stav poput mene prema komšijama, moja porodica i ja tokom rata nismo bili oštećeni....

...i znam da se ne može se od čovjeka očekivati da zaboravi nešto, ali se barem može fokusirati na oproštaj. I ja to nastojim prezentovati kroz svoje akcije i djela" rekao je Nole i dodao:

"Istina, bio sam u nekim određenim medijima u Srbiji jako osuđivan što sam podržao hrvatsku nogometnu reprezentaciju, ali mi nije smetalo"

"Ja takve stvari svjesno radim. Zato što znam da sa svojim uticajem, statusom i imenom mogu doprinijeti pozitivnoj energiji i uzajamnoj podršci"

"Uostalom, koga ću podržavati ako neću Hrvatsku? Naprosto osjećam da su Hrvati moji. Znam da će to nekima smetati, poštujem, ali nadam se i da drugi poštuju moj izbor", zaključio je Đoković"

Top Komentari

Rajvosa2019
Ovakvom puteru bi rado dao intervju , prvo bi joj dao svoj kozni mikrofon da malo zapjeva - pa bi joj ga stavio u nanijake da se kiseli
3 5
DobarDan
Sta rec, ljudina, da covjek sastavi komplet vlade srbije bosne i hrvatske on je mnogo vise dobrog uradio
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi