Đoković otkrio za čime najviše žali u karijeri: Olimpijske igre, Del Potro, 2016. godina...

Prvi reket svijeta

Đoković otkrio za čime najviše žali u karijeri: Olimpijske igre, Del Potro, 2016. godina...

Prvi reket svijeta Novak Đoković otkrio je u razgovorus s Andyjem Murrayjem na Instagramu za čime najviše žali u karijeri.

Nole je poručio da su to Olimpijske igre iz 2016. godine kada je ispao na samom startu od Juana Martina Del Potra. Đoković je te sezone bio u sjajnoj formi te je iznenađujuće izgubio od Delpa i u suzama završio nakon meča.

Osim toga, žali i za Olimpijadom u Pekingu gdje je izgubio od Rafaela Nadala u polufinalu, ali na kraju ipak osvojio bronzanu medalju. Ipak, poraz od Delpa je najbolniji.

"Porazi na OI 2016. i u Pekingu 2008. od Nadala su bili bolni. Na kraju sam ipak osvojio bronzu u Pekingu, kasnije sve te Masters turnire i Grand Slam, ali Olimpijada u Riju je nešto drugo... Osjećao sam se odlično prije početka Igara. Rano sam ispao s Wimbledona i imao vremena da se spremim. Ali, tokom treninga osjećao sam bol u zglobu. Bol je postajala sve jača i jača... Ne želim sada tražiti izgovore, ali nisam se osjećao najbolje, koristio sam i injekcije. Želim za tim Igrama", kazao je Novak.

Podsjetimo, na toj Olimpijadi zlato je uzeo upravo njegov sagovornik Murray i to pobjedom u finalu protiv baš Del Potra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi