"Protiv svakoga sam osjetio da mogu nešto, ali protiv Đokovića sam se osjećao kao amater"

Haase hvalio prvog reketa svijeta

"Protiv svakoga sam osjetio da mogu nešto, ali protiv Đokovića sam se osjećao kao amater"

Holandski teniser Robin Haase, koji je svojevremeno bio 33. igrač svijeta, hvalio je Novaka Đokovića kazavši da je to teniser koji nema mane i da je protiv njega najteže igrati.

Haase je protiv Novaka igrao samo tri puta, ali čini se da su mu ti mečevi bili dovoljni kako bi dobio traume od prvog reketa svijeta. Kaže da se protiv njega osjećao kao potpuni amater.

"Najteže je igrati protiv Đokovića. Bez ikakve sumnje. Protiv njega se osjećate kao amater. Nikada nisam bio ni blizu seta u duelima sa njim. On nema slabosti. Protiv ostalih sam osjetio u pojedinim momentima da mogu da im zaprijetim, ali protiv njega nisam imao pojma šta da radim", kaže Haase.

Đoković je inače bio nezaustavljiv prije prekida teniske sezone. Imao je niz od 18 pobjeda te osvojena dva turnira.

Tenis je suspendovan do 13. jula zbog pandemije koronavirusa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi