Đoković pobjedom počeo turnir u Madridu

Nishikori "pao" u dva seta

Đoković pobjedom počeo turnir u Madridu

Novak Đoković je u prvom kolu Mastersa u Madridu imao izuzetno težak zadatak s obzirom da je sa druge strane mreže stajao sjajni Japanac Kei Nishikori. Ipak, Đoković je na kraju slavio sa 2:0, po setovima 7:5, 6:4.

Prvi set je donio veliku borbu, a prvi brejk je viđen u petom gemu kada je Japanac uspio oduzeti servis Đokoviću i povesti sa 2:2. Ipak, Đoković već u narednom gemu uzvraća istom mjerom i poravnava na 3:3.

Imao je Đoković priliku riješiti prvi set u svoju korist u 10. gemu, ali je propustio dvije brejk i set lopte.

Ipak, Đokoviću polazi za rukom Nishikoriju oduzeti servis u 12. gemu, pa je trenutno 12. igrač svijeta dobio prvi set.

I drugi set je donio odličan tenis, a oba tenisera su čuvala svoj servis sve do 10. gema kada Đoković pravi brejk i za nešto više od dva sata igre rješava meč u svoju korist.

Novak Đoković će u narednom kolu igrati protiv boljeg iz duela Medvedev - Edmund.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi