Đoković "pomeo" Kohlschreibera, a Nadal Basilashvilija

Idu u četvrtfinale turnira u Rimu

Đoković "pomeo" Kohlschreibera, a Nadal Basilashvilija

E. Čaušević

Srbijanski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale ATP tunira u Rimu.

Đoković je za nešto više od sat vremena večeras pobijedio Philippa Kohlschreibera sa 2:0 u setovima i tako se lakše od očekivanog plasirao u četvrtfinale ovog turnira.

U prvom setu Kohlschreiber je pružio solidan otpor na početku, ali to je od njega bilo sve. Đoković mu je prepustio samo tri gema i prvi set je dobio sa 6:3.

Drugi set je trajao svega 26 minuta, a igraKohlschreibera se u potpunosti raspala. Đoković je igrao skoro bez greške, te je posao u ovom meču završio nakon što je drugi set dobio sa 6:0.

U četvrtfinalu nas očekuje odličan duel jer će prvi teniser svijeta snage odmjeriti protiv Del Potra koji je sa 2:0 u setovima pobijedio Ruuda.

Također, u četvrtfinalu ćemo gledati i Rafaela Nadala koji je bez problema sa 2:0 u setovima slavio protiv Nikoloza Basilashvilija. Nadal je prvi set dobio sa 6:1, a drugi sa 6:0.

Španski teniser će u četvrtfinalu ATP turnira u Rimu igrati protiv svog sunarodnjaka Fernanda Verdasca koji je sa 2:1 u setovima pobijedio Karena Khachanova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti