Federer i Nadal lako do osmine finala, sljedeće mečeve igraju već večeras

Masters u Rimu

Federer i Nadal lako do osmine finala, sljedeće mečeve igraju već večeras

Najbolji teniseri svijeta suočili su se sa velikim problemima na Mastersu u Rimu. Obzirom da je jučer sav program odgođen zbog kiše, danas će oni teniseri koji pobijede u prvim mečevima morati nakon nekoliko sati odigrati i drugi meč. 

Rafael Nadal i Roger Federer su se u tim okolnostima sjajno snašli pa su prve mečeve dana pobijedili vrlo brzo i bez većih problema.

To posebno važi za Nadala koji je Jeremyja Chardyja pobijedio za samo 68 minuta i to rezultatom 6:0 i 6:1. S druge strane, Federer je slavio protiv Portugalca Souse sa 6:4 i 6:3 nakon sat i 21 minute igre.

Pobjede su između ostalog slavili Kei Nishikori, Fernando Verdasco i Diego Schwartzman, a od turnira se oprostio Marin Čilić koji je izgubio od Jana-Leonarda Struffa sa 6:2 i 6:3.

Uskoro počinje vrlo zanimljiv susret između Đokovića i Shapovalova koji bi otprilike trebao zaključiti šesnaestinu finala i onda će početi susreti osmine finala.

U nastavku dana Federer i Nadal igraju protiv Borne Ćorića, odnosno Nikoloza Basilashvilija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije