Đoković ponovo imao problema, ali prošao u četvrtfinale

ATP Masters u Monte Carlu

Đoković ponovo imao problema, ali prošao u četvrtfinale

Srbijanski teniser Novak Đoković slavio je danas veoma tešku pobjedu protiv Španca Pabla Carreno-Buste rezultatom 2:1 (6:2, 4:6, 6:4) te se plasirao u četvrtfinale Mastersa u Monte Carlu.

Đoković je odlično otvorio meč i u prvom setu je igrao veoma dobro. Prvih pet gemova išlo je uz servis, a Đoković prvi brejk pravi u šestom gemu. Kasnije je Novak napravio još jedan brejk i prvi set je riješio rezultatom 6:2.

U drugom setu je počela prava drama jer nijedan teniser nije bio previše siguran na svoj servis. Samo su četiri gema išla uz servis, a napravljeno je čak pet brejkova. Jedan je više na kraju napravio španski teniser pa je na kraju slavio sa 6:4 u drugom setu te je izjednačio na 1:1.

U trećem setu je također viđeno mnogo preokreta. Prvo je Novak imao jednu brejk loptu u četvrtom gemu, ali je nije iskoristio. Nakon toga, Đoković je uspio da napravi brejk i da povede sa 4:2. Ipak, već u narednom gejmu Carreno-Busta je uspio da uzvrati istom mjerom i da smanji na 3:4. Imao je Španac dvije vezane brejk lopte u devetom gemu, ali ih nije iskoristio pa je Đoković poveo sa 5:4. Kazna za Španca stigla je već u narednom gemu, jer je Đoković napravio brejk i na kraju je slavio pobjedu.

Đoković će sutra u četvrtfinalu igrati protiv Belgijanca Davida Goffina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi