Đoković: Radujem se novim izazovima

Vjeruje u dobre rezultate

Đoković: Radujem se novim izazovima

Mnogo kritika u posljednje vrijeme upućeno je na račun Novaka Đokovića, ali drugi reket svijeta vjeruje u sebe i dobre rezultate u nastavku sezone.

Nakon osvajanja Roland Garrosa, srbijanski teniser je podbacio na nekoliko vezanih turnira, a posljednji put je neugodno iznenadio izgubivši od Nicka Kyrgiosa u četvrtfinalu Acapulca.

Novaka sada očekuje nastup na Mastersu u Indian Wellsu, gdje brani titulu od prošle godine.

"Generalno, sada sam sebe mogu da sagledam u nekoj široj perspektivi i mislim da sam mnogo drugačiji igrač u odnosu na drugi dio prošle sezone. Imam više samopouzdanja, osjećam se svježije. Veoma se radujem nadmetanju na terenu", rekao je Đoković.

"Osvajanje Roland Garrosa prvi put u karijeri i činjenica da sam time osvojio sva četiri Grand Slama bila je predivna stvar. Zaista sam sve uložio u to jer je to nekoliko godina bio moj glavni cilj. Ali, u isto vrijeme to je iscrpilo mnogo emocija i energije iz mene. Trebalo mi je vremena da sve utiske saberem. Tada sam morao da pronalazim nove motive i čini mi se da je sada bolje nego što je bilo. Posebno u poređenju sa drugim dijelom prošle sezone", dodao je on.

Đoković je slobodan u prvom kolu Indian Wellsa, a u drugoj rundi ga očekuje bolji iz meča Kyle Edmund - Gastao Elias. U njegovoj polovini žrijeba nalaze se još Juan Martin del Potro, Nick Kyrgios, Rafael Nadal, Kei Nishikori i Roger Federer. 

"Nisam mnogo puta imao ovakav žrijeb. Neobično je da je toliko dobrih igrača u jednom dijelu žrijeba. Ali i logično je zašto je to tako. Federer i Nadal ponovo pronalaze svoj put ka vrhu liste. Posebno Roger koji nije igrao šest mjeseci i nakon Australian Opena je ponovo u TOP 10, ali još uvijek nije u top osam. Vidjećemo šta će se desiti u prvih četiri ili pet dana turnira. Do tada ćemo već imati neke ozbiljne mečeve", zaključio je Novak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti