Novakova statistika za zaborav

Drugi reket svijeta nikad lošiji

Novakova statistika za zaborav

Novak Đoković je u velikom padu forme, što je potvrdio i nedavni poraz od Nicka Kyrgiosa u četvrtfinalu turnira u Acapulcu (7:6, 7:5).

Jedna od zanimljivosti vezana za ovaj meč i formu srbijanskog tenisera svakako je i podatak o procentu osvojenih poena na servis protivnika.

Đoković je u ovom duelu osvojio svaki peti poen na servis rivala (20.5%). 

Prethodno mu je najniži procenat bio 21.3% i to u duelima sa Fabriceom Santoroom (Masters u Parizu 2007.) i Rogerom Federerom (Cincinnati 2013.).

Novak je u 2017. upisao devet pobjeda i dva poraza. Osvojio je turnir u Dohi, ali je potom doživio iznenađujući poraz od Denisa Istomina u 2. kolu Australian Opena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi