Đoković se ponovo oglasio, a sada je tema vrijeđanje sutkinje na društvenim mrežama

Gospodski potez prvog reketa svijeta

Đoković se ponovo oglasio, a sada je tema vrijeđanje sutkinje na društvenim mrežama

S. Mlaćo

Novak Đoković je diskvalifikovan sa US Opena nakon što je pogodio lopticom sutkinju Lauru Clark, a njegovi fanovi su razočarani.

Uspjeli su pronaći Clarkovu na društvenim mrežama i nastao je pravi rat. Vrijeđali su je i pisali zaista žestoke poruke, a onda se javio i prvi reket svijeta.

Gospodski je stao u odbranu sutkinje i pozvao sve da joj pruže podrške.

"Dragi moji navijači, hvala vam na podršci. Molim vas sjetite se da i sutkinja koja je pogođena lopticom treba vašu podršku. Ona nije ništa loše uradila. Zamolit ću vas da je podržavate tokom ovog perioda. Od ovog trenutka jačamo zajedno i uzdižemo se iznad. Evropo, dolazim", napisao je popularni Nole na svom Instagram profilu.


Zanimljivo da je jedan od korisnika Twittera izračunao je da je loptica išla brzinom od 130 km/h u trenutku kada ju je Novak ispalio ka sutkinju.

Mnogi su čestitali na proračunu, mada neki sumnjaju da brzina leta loptice nije mogla da bude veća od 100 km/h. U svakom slučaju, sutkinji nije bilo nimalo jednostavno primiti takav udarac u glavu, ali na kraju je najgore prošao Novak, koji se prerano oprastio od Grand Slama.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi