Đoković se vratio u Evropu: Ne znam kako ćemo igrati u ovakvim uslovima

Prvi reket svijeta

Đoković se vratio u Evropu: Ne znam kako ćemo igrati u ovakvim uslovima

Prvi reket svijeta Novak Đoković vratio se u Evropu jednim od posljednjih letova. 

On je proteklih dana boravio u Americi gdje je trebao biti održan Masters u Indian Wellsu, ali isti je otkazan zbog koronavirusa samo nekoliko dana prije početka.

U međuvremenu je predsjednik SAD-a Donald Trump zabranio letove na relaciji SAD - Evropa, ali drugi Masters sezone u Miamiju još nije otkazan. Ipak, očigledno je da od njegovog održavanja neće biti ništa. Đokoviću nije jasno kako će se igrati tenis u ovakvim uslovima.

"Moj savjet svim igračima koji su u Sjedinjenim Državama je da se vrate u Evropu. Ne znam kako bi turnir u Miamiju mogao da se igra u ovakvim uslovima. Ne znam šta će se dešavati u narednom periodu i kako bismo mogli da igramo tenis dok Svjetska zdravstvena organizacija ne proglasi da je završeno stanje pandemije", kaže Nole.

U Evropu se vratio i drugi teniser svijeta Rafael Nadal a ESPN je prenio kako se Španac nema namjeru vraćati u SAD bez obzira hoće li turnir u Miamiju biti igran ili ne.

Osim prvog i drugog Mastersa sezone, trebala bi biti otkazana i kompletna sezona na šljaci. Neki kažu da će čitava kalendarska godina propasti, ali to je već teže očekivati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi