Đoković smirio navijače: Mislim da nije ništa strašno, vidjećemo sutra

Srbijanski teniser o povredi

Đoković smirio navijače: Mislim da nije ništa strašno, vidjećemo sutra

Srbijanski teniser Novak Đoković smirio je svoje navijače nakon današnje pobjede protiv Argentinca Heracija Zeballosa kazavši da povreda koju je zadobio pred kraj meča nije ozbiljnije prirode.

Novak je slavio sa sigurnih 3:0 u setovima, ali je pred kraj susreta doživio jednu povredu noge zbog koje je morao da zatraži i medicinski time out.

Susret je ipak uspio da privede kraju, a navijači su nakon istog sa nestrpljenjem iščekivali prve informacije o težini povrede. Novak je saopštio da nije ništa ozbiljno.

"Imao sam neki loš pokret i to se odrazilo na koljeno. Ne djeluje mi kao nešto strašno, ali vidjećemo sutra na treningu kako ću se osjećati. Osjećao sam bol do kraja meča. Radio sam neke provjere, tetive su u redu, nije ništa strašno jer bih se u suprotnom povukao. Nadam se da će sve biti ok", rekao je Novak koji se potom osvrnuo i na sam meč.

"Zadovoljan sam kako sam servirao. Kada imaš deset i više asova na travi, to pomaže i u posljednje vrijeme nisam imao taj osjećaj previše često. Lijepo je kada imaš lake poene. S druge strane, nikada nisam igrao na terenu broj 2, ali mi to nije smetalo, bilo je interesantno".

Podsjetimo, Nole u narednoj rundi igra protiv boljeg iz meča Kyle Edmund-Bradley Klahn.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije