Đoković: Ne smatram da sam među favoritima na Wimbledonu

Srbijanski teniser skroman

Đoković: Ne smatram da sam među favoritima na Wimbledonu

Nekada prvi teniser svijeta Novak Đoković smatra da nije među favoritima na ovogodišnjem Wimbledonu.

Iako je Nole u posljednjim sedmicama napravio veliki pomak, kako u igri tako i rezultatu, ipak sebe ne smatra da je jedan od favorita na trećem Grand Slam turniru sezone.

Podsjetimo, on je prije nekoliko dana igrao finale pripremnog turnira pred Wimbledon (Queen's), ali je izgubio od Marina Čilića sa 2:1 u setovima.

"Ne bih rekao da sam pretendent na titulu na Wimbledonu ili nešto slično. Ne mogu imati visoka očekivanja obzirom na rezultate u posljednjih godinu dana. Ipak, zadovoljan sam što na Wimbledon dolazim poslije finala Queen'sa. To je najveći turnir koji možete odigrati prije Wimbledona, a malo mi je falilo da ga osvojim", poručio je Novak koji je otkrio da je, kada je u pitanju mentalno stanje, najlošiji bio u Miamiju početkom godine, ali da su se sada stvari značajno promijenile.

Podsjetimo, ovogodišnji Wimbledon počinje 2. jula, a titulu najboljeg iz prošle sezone će braniti Roger Federer. On je tada u velikom finalu porazio Marina Čilića sa 3:0 u setovima. Osim Federera i Đokovića, posebna pažnja se naravno treba obratiti na Rafaela Nadala, Dominica Thiema, Juan Martin del Potra, Alexandera Zvereva i Marina Čilića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi