Đoković stiže Samprasa, Federer sve bliže

I dalje prvi reket svijeta

Đoković stiže Samprasa, Federer sve bliže

A. Čaušević

Novak Đoković je broj 1 svjetskog tenisa već 291 sedmicu u nizu.

Đoković je zadržao prednost nad Rafaelom Nadalom te se tako dodatno približio izjednačavanju rekorda kojeg drži Pete Sampras.

Radi se o broju godina koje je Amerikanac proveo na čelu ATP liste. Sampras je bio šest godina prvi, a izvjesno je da će Đoković na kraju 2020. godine dostići taj rezultat.

Prema sadašnjim prognozama srbijanski teniser bi početkom marta trebao stići i Rogera Federera po broju sdemica na vrhu liste.

Federer je trenutno na 19 sedmica ispred Đokovića, ali kako sada stvari stoje teško je vjerovati da će Srbin izgubiti prvo mjesto.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi