Đokoviću pozlilo u toku meča, Machac sve iskoristio i upisao najveću pobjedu u svojoj karijeri!
FOTO: EPA

Mnogo oscilacija u igri Đokovića

Đokoviću pozlilo u toku meča, Machac sve iskoristio i upisao najveću pobjedu u svojoj karijeri!

Esmer Oštraković

Novak Đoković nakon velike borbe poražen je od Tomasa Machaca u polufinalu ATP turnira koji se igra u Ženevi.

Kada je riječ o ovom susretu igrao je Novak na trenutke više nego ubjedljivo i sjajno, ali imao je i velike oscilacije u igri koje su posebno bile izražene u trećem setu.

Ovaj poraz značit će i više vremena za odmor kada je riječ o Đokoviću i njegovom nastupu na Roland Garrosu. On svoj prvi meč igra početkom naredne sedmice.

Sjajno je Đoković ušao u ovaj meč, imao je vodstvo od 4:1, ali onda je jednsotavno "stao". Uslijedio je nevjerovatan pad u njegovoj igri, a sve je iskoristio Machac.

Napravio je sjajni Čeh seriju do 5:0, te je na kraju uspio osvojiti prvi set sa 6:4.

Oglasi

Između setova je Đoković tražio medicinski time-out, jer mu je pozlilo i pokazivao je da mu se vrtoglava, te da mu je potrebna pauza.

Nakon toga je u drugom setu odigrao zaista fenomenalno, te je došao do poravnanja od 1:1, a u drugom setu rezultat je bio čak 6:0 za Novaka Đokovića.

Treći set je dobro krenuo za Đokovića, a onda ponovo pad u njegovoj igri i na kraju Machac upisuje ubjedljivu pobjedu u trećem setu i prolazi u finale ovog turnira.

Sigurno je da ovo nije bio razvoj situacija kakvom se nadao Đoković, ali ni njegovi navijači, te će morati dosta bolje na Roland Garrosu ukoliko misli napraviti neki dobar rezultat.

Top Komentari

HamzaVojvoda
Vojvoda samo moze porucit gnjidama dok jos nije kasno da su na pogresnoj strani istorije. Bizantija (Rusija) i Islam pobedjuju a zapadna civilizacija propada. To ti pise u tvojim Islamskim knjigama o kojima ti kao bosanska gnjida nemas pojma. Kojoj strani pripadas? Onoj koja podrzava genocid u Palestini? Gnjide usljive bosanske
1 2
AlphaStrong
@BosanskaSvedska brate, šta misliš kako nam je jaran voja? Otkako mu ispadoše njokić i ovaj njoković, a posebno rezolucija ga je dotukla. Ni hiljadu traktora mu pomoći ne mogu. A o sapunima da i ne govorimo.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi