Najbrži poraz Novaka Đokovića u karijeri, njegov protivnik se u čudu držao za glavu!

Najbrži poraz Novaka Đokovića u karijeri, njegov protivnik se u čudu držao za glavu!

Edmir Škorić

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković igrao je danas u trećem kolu Rima protiv Alejandra Tabila.

Đoković je bez problema savladao Francuza Mouteta u prošloj rundi, no danas je bio daleko ispod svog nivoa i doživio je najbrži poraz u karijeri, za nepunih 70 minuta ga je savaladao Tabilo.

Uz sve čestitke Tabilu, ali Novak Đoković nije ličio na sebe. Čileanac ga je savladao 6:2, 6:3.

Tabilo je meč otvorio s brejkom, potom je lako došao do 2:0, zatim novi brejk, pa siguran servis gem za 4:0, a na kraju dobija set sa 6:2.

Publika u Rimu vjerovala je da će Novak prije ili kasnije da proradi, no srpski teniser je i u drugom setu bio užasan, pa je Tabilo stigao do brejka u prvom gemu, a u devetom gemu pravi novi brejk za 6:3 i za najveću pobjedu u karijeri.

Oglasi

"Ne mogu da vjerujem. Pokušavam da se probudim, upravo sad. Pokušao sam sačuvati živce, da lijepo zamahujem i udaram. Razmišljao sam poen po poen i ludo je, ne mogu da vjerujem šta se upravo desilo. Svi iz porodice će biti presretni, ni oni ne mogu da vjeruju. Oni su mi slali poruke, nevjerovatno da si i ovdje došao, ali ja i dalje pokušavam da shvatam", kazao je Tabilo.

Tabilu slijedi meč protiv Karena Kačanova u osmini finala, a Đoković će se sada okrenuti Roland Garrosu, no u kakvoj je formi, bit će zaista teško očekivati da nešto napravi, baš kao i Rafael Nadal.

Osim Novaka, ranije se danas od Rima oprostio i drugi srpski igrač Milomir Kecmanović kojeg je u tri seta dobio Brazilac Thiago Monteiro, dok je završena bajka domaćeg tenisera Francesca Pasara, pošto ga je Portugalac Nuno Borges izbacio nakon preokreta (4:6, 7:6, 7:6).

Karen Kačanov je bio siguran protiv Francisca, Cerundola sa 6:2, 6:4, a Grigor Dimitrov je savladao fracuskog tenisera Terenca Atmanea sa 7:6, 6:3. Trenutno se igra meč Taylora Fritza i Sebastiana Korde.

Top Komentari

Kodex
Tip voli se blamirat umjesto da se kao gospodin povuce ali sta ces kad ti fali ono bitno.
3 0
BosanskaSvedska
Flasa uradi svoj posao,moze se vaditi na nju!
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi