Đoković: Turnir sam započeo na sjajan način

O trijumfu, kamilama, Dohi...

Đoković: Turnir sam započeo na sjajan način

Novak Đoković je na najbolji način započeo novu sezonu – trijumfom nad Damirom Džumhurom u Dohi sa 6:1, 6:2.

Srbijanski teniser je do pobjede došao za manje od jednog sata igre, čime je potvrdio da se nalazi u velikoj formi i najavio novu sjajnu godinu.

Nakon pobjede nad našim teniserom, Đoković je poručio da je zadovoljan načinom na koji je započeo godinu, a novinarima je odgovorio i na jedno zanimljivo pitanje.

"Na sjajan način sam započeo ovaj turnir i to mi daje mnogo samopouzdanja za naredne mečeve. Veoma sam sretan i zadovoljan", rekao je Đoković, kojeg su upitali kakav mu je bio osjećaj jahati kamilu prije nekoliko dana:

"Na ovaj turnir uvijek dođem prilično rano, pa sam imao nekoliko dana za treninge i neke stvari van terena. Da, prošetao sam sa kamilom, prvi put u životu i bio sam malo uplašen na startu. Međutim, brzo smo se sprijateljili".

"Divno je vidjeti da Katar njeguje svoju tradiciju, iako je ovdje mnogo ljudi različitih nacionalnosti, baš kao i na tribinama samog stadiona", zaključio je svjetski teniser broj 1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti