Đoković u osmini finala turnira u Rimu
Foto: EPA

Srbijanski teniser bolji od Bedena

Đoković u osmini finala turnira u Rimu

E. Čaušević

Srbijanski teniser Novak Đoković plasirao se u osminu finala ATP turnira u Rimu.

Đoković je danas igrao protiv 55. tenisera svijeta Aljaza Bedena kojeg je bez većih problema savladao sa 2:0 u setovima i tako se plasirao u osminu finala ATP turnira u Rimu. Slovenski teniser se odlično držao u prvom setu koji je odlučen tek nakon tie-breaka.

Ipak, Đoković je bio više fokusiran u tie-breaku, te je sa 7:6 osvojio prvi set. Čini se da je to bio odlučujući trenutak ovog meča jer je Novak u drugom setu lagano uspio da riješi stvar u svoju korist.

Srbijanski teniser je za 50 minuta igre slavio sa 6:2 i tako se plasirao dalje. I pored pobjede moglo se vidjeti da Đoković i dalje traži svoju formu pred najvažniji dio sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti