Đoković u sjajnom meču porazio Schwartzmana, u finalu protiv Nadala

Masters u Rimu

Đoković u sjajnom meču porazio Schwartzmana, u finalu protiv Nadala

Srbijanski teniser Novak Đoković plasirao se danas u finale ATP Mastersa u Rimu nakon što je u vrlo zanimljivom polufinalnom ogledu porazio Argentinca Diega Schwartzmana sa 2:1 u setovima.

Popularni Nole je lako riješio prvi set u svoju korist i očekivalo se da će tako odigrati do kraja meča, ali ipak ga je Argentinac iznenadio u nastavku pa je drugi set dobio nakon taj brejka sa 7:2.

Ipak, Schwartzman nije imao snage da napravi senzaciju i izbaci prvog tenisera svijeta pa je Nole odlučujući set dobio sa 6:3 i plasirao se u finale.

Tamo ga čeka susret protiv drugog tenisera svijeta Rafaela Nadala koji je nešto ranije u toku dana berz većih problema savladao Grka Stefanosa Tsitsipasa sa 2:0 u setovima.

Finale je na rasporedu sutra od 16.00 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti