Đokovićev otac: Federer je omalovažavao Novaka

Prisjetio se 2006. godine

Đokovićev otac: Federer je omalovažavao Novaka

Srđan Đoković je u razgovoru za Newsweek govorio o svom sinu Novaku, ujedno najboljem teniseru na svijetu. 

Prvi reket svijeta nije imao lagane početke. Novak je od kuće bio primoran otići kada je imao svega dvanaest godina, a tokom karijere susretao se s brojnim stvarima poput omalovažavanja Rogera Federera na meču Davis Cupa između Srbije i Švicarske 2006. godine. 

"Novak je tada imao samo 19 godina. Imao je devijaciju sinusa i jedva je disao. A Federer ga je na svaki mogući način pokušao omalovažiti zbog problema s disanjem. Pokazao je da je najbolj igrač na svijetu, ali ne i tako dobra osoba. Niko nikada nije tako tretirao Novaka i nije mi jasno zašto Roger sa 34 godine još uvijek igra tenier", kazao je Srđan Đoković za Newsweek. 

Đoković je uvjeren da će njegov sin postati najbolji u historiji.

"Vjerujem da će biti najbolji teniser u historiji. To govorim od kako je ušao u tenis. Svakako će biti jedan od najboljih sportista u historiji. Sve to je jer je poslat od Boga. Kako porodica, trudili smo se da se želja Boga ostvari. On može da osvoji još deset grand slam naslova." 

Plan karijere nije bio jednostavan.

"Od njegove šeste godine, kada je počeo trenirati, brinemo o svakom aspektu njegove karijere. Na čemu će raditi danas, na čemu sutra, na čemu mJesec ili godinu dana kasnije. Šta jede, pije, danas, sutra. GdJe će ići u školu, šta je dobio iz matematike, koje su njegove želje i neispunjeni snovi. Svaki aspekt i svaki detalj u njegovom životu je pod kontrolom. A zašto? Mnoga talentovana djeca ne uspiju, širom sveta, jer su roditelji nerealni kada je u pitanju njihova karijera. Oni odluče da je njihovo dijete veliki talenat i onda stave previše pritiska koji dijete ne može da podnese", zaključio je Srđan Đoković. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi