Indian Wells: Đoković kreće u odbranu titule

Indian Wells: Đoković kreće u odbranu titule

Novak Đoković u odbranu titule u Indian Wellsu krenuće od drugog kola, u kojem se sastaje sa domaćim teniserom Bjornom Fratangelom.

Nakon što je kao prvi nosilac propusito uvodnu rundu takmičenja, Đoković će po prvi put ukrstiti rekete sa 149. igračem svijeta.

Domaći teniser je kao kvalifikant napravio iznenađenje, te je u prvom kolu savladao Rusa Teimuraza Gabashvilija. Tokom ove sezone nije imao zapaženijih rezultata, ali svakako treba izdvojiti njegov nastup u glavnom žrijebu Australian Opena.

Kada je u pitanju najbolji teniser svijeta, on je u 2016. godini osvojio dva trofeja. Najprije je pokorio Melburn, a zatim i Dohu. U Dubaiju je stigao do četvrtfinala, ali je taj meč morao predati nakon izgubljenog prvog seta zbog infekcije oka. Prošlog vikenda sa selekcijom Srbije izborio je plasman u 2. kolo Davis Cupa.

Novak je turnir u Indian Wellsu osvajao 4 puta, a sada je u pohodu na treću uzastopnu titulu u Kaliforniji.

Meč između Đokovića i Fratangela na programu je večeras, tačnije pola sata iza ponoći.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi