Đokoviću drama protiv Gulbisa, Nishikori isprašio Nadala
FOTO: EPA

Đokoviću drama protiv Gulbisa, Nishikori isprašio Nadala

Adnan Beganović

U polufinale ATP-a u Montrealu plasirali su se Novak Đoković, Andy Murray, Kei Nishikori i Jeremi Chardy.

Najbolji svjetski teniser Novak Đoković u četvrtfinalu je snage odmjerio sa Ernestsom Gulbisom. Latvijac je sjajno otvorio meč i prvi set je dobio 7:5. Drugi set je odlučen u trinaestoj igri, a Gulbis je imao i meč loptu, koju nije iskoristio, što je Đoković znao kazniti. I kada je meč otišao u treći set sve je bilo završeno. Novak je ubacio u brzinu više i slavio je sa 6:1.

U polufinalu će Šoković igrati protiv Jeremija Chardyja, koji je u četvrtfinalu bio bolji od Johna Isnera. Sva tri seta njihovog meča odlučena su u trinaestoj igri, što je bilo i za očekivati, a više sreće imao je Chardy.

U drugom polufinalnom meču ssmage će odmjeriti Murray i Nishikori. Murray je u četvrtfinalu sa 6:4, 6:4 nadigrao francuskog tenisera Jo-Wilfrieda Tsongu, dok je Nishikor bez većih problema savladao Nadala. Japanski teniser je slavio sa sigurnih 6:2, 6:4.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.