Dolgopolov iznenadio Soderlinga

Australian Open

Dolgopolov iznenadio Soderlinga

Adnan Beganović

Ukrajinski teniser Aleksandar Dolgopolov napravio je veliko iznenađenje u osmini finala prvog Grand Slama, Australian Opena. Naime, Ukrajinac je rezultatom 3:2 po setovima savladao favoriziranog švedskog tenisera Robina Soderlinga.

Soderling je mnogo bolje otvorio meč i prvi set je riješio u svoju korist (6:1). Međutim, naredna dva seta Dolgopolov riješava u svoju korist (6:3, 6:1), da bi Soderling pobjedom u četvrtom (6:4) meč odveo u peti set u kojem je Ukrajinac pokazao više i na kraju je sasvim zasluženo slavio.

Peti nositelj, Andy Murray, nije imao većih problema u duelu sa Austrijancem Jurgenom Melzerom. Britanski teniser slavio je sa uvjerljivih 3:0 po setovima (6:3, 6:1, 6:1).

Rezultati teniskog otvorenog prvenstva Australije u Melbournu:
Osmina finala, teniseri:

Aleksander Dolgopolov (Ukr) - Robin Soderling (Šve/4) 1:6, 6:3, 6:1, 4:6, 6:2
Andy Murray (VBr/5) - Jurgen Melzer (Aut/11) 6:3, 6:1, 6:1

Osmina finala, teniserke:
Petra Kvitova (Češ/25) - Flavia Pennetta (Ita/22) 3:6, 6:3, 6:3
Vera Zvonareva (Rus/2) - Iveta Benešova (Češ) 6:4, 6:1
Agnieszka Radwanska (Pol/12) - Peng Shuai (Kin) 7:5, 3:6, 7:5.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.