Brutalni napadi očajnih kladioničara na Dušana Lajovića

Iznervirao ih srbijanski teniser

Brutalni napadi očajnih kladioničara na Dušana Lajovića

E. Škorić

Srbijanski teniser Dušan Lajović je zbog bolesti predao meč kvalifikacija za Indian Wells protiv Tennysa Sandrgrena, a time je razbijesnio sve one koji su se kladili na njega.

U noći sa ponedjeljka na utorak bio je planiran meč kvalifikacija za Indian Wells između Lajovića (ATP: 71) i Sandgrena (ATP: 224) u kojem je Srbin bio favorit, ali od početka se dosta patio.

U prvom setu je poražen sa 6:2, a u drugom setu Amerikanac je kontrolisao stvari na terenu i poveo sa 4:1. Lajović je onda predao meč svom rivalu.

Navodno je bio bolestan i nije dovoljno oporavljen, pa je na kraju odlučio da pošalje Sandgrena u narednu rundu kvalifikacija.

Na Twitteru su uslijedili brojni negativni komentari kladioničara koje je Lajović razočarao svojim potezom.

"Dušan Lajović je pedofil", jedan je od užasnih komentar. Drugi dodaje: "Mrzim tog malog prljavog Dušaan", a treći ističe da je "kuja što odustaje".

Oglasi

Srpski mediji ogorčeni su brojnim uvredama na račun svog tenisera i traže intervenciju ATP-a.

"Nadamo se da će ATP stati u odbranu Dušana i najoštrije osuditi ovakve prijetnje", navodi se na sajtu Kurir.rs, gdje su novinari direktno napisali da je to djelo kladioničarske mafije.

Tennys Sandgren borit će se za plasman u Indian Wells s Australcem Rinkijem Hijikatom (130. ATP). Susret će se održati u noći s utorka na srijedu u 01:00 po poljskom vremenu.

Inače, turnir počinje 8. marta, ali bez Novaka Đokovića kojem nije dopušten ulazak u SAD.

Prije Đokovića nastup je otkazao i Rafael Nadal, no i dalje će biti zaista vrhunskih teniskih imena na ovom jakom turniru koji će svakako privući veliku pozornost svjetske sportske javnosti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti