Džumhura očekuje skok na ATP listi

Plasirao se u polufinale Challangera u Beogradu

Džumhura očekuje skok na ATP listi

H. Zilić

Damir Džumhur se lagano vraća u formu.

Naš najbolji teniser danas je savladao Japanaca Taro Daniela sa 2:0 (6:4, 6:4) i izborio plasman u polufinale jakog Challanger turnira u Beogradu iz konkurencije 125.

Džumhuru će ovaj trijumf donijeti napredak na ATP listi.

Prema trenutnoj ATP live listi, Džumhur je 120. reket svijeta. Dakle, plasman u polufinale Beograda vratio ga je među 120 tenisera svijeta.

U slučaju da se plasira u finale, Džumhur bio napredovao do 116. pozicije, a ako bi osvojio turnir u Beogradu bio bi 111. reket svijeta i približio bi se ponovo plasmanu u TOP 100.

Za Džumhura je jako bitno da uveže dva dobra turnira. Sada ide dio sezone na zemlji, a poznato je da je to Džumhurova omiljena podloga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti