Džumhur se vraća u formu: Mirno, pametno i borbeno do polufinala turnira u Beogradu

Savladao Daniela

Džumhur se vraća u formu: Mirno, pametno i borbeno do polufinala turnira u Beogradu

H. Zilić

Bh. teniser Damir Džumhur je nakon dugo vremena izborio plasman u polufinale jednog turnira.

Džumhura ćemo gledati u polufinalu jakog Chalangera iz serije 125 koji se igra u Beogradu.

U današnjem četvrtfinalu, Džumhur je nakon velike borbe savladao Japanca Taro Daniela sa 2:0.

Rezultat po setovima glasio je 6:4, 6:4 za našeg tenisera.

Meč je donio dosta izjednačen tenis. Viđeno je mnogo brejk prilika, oduzimanja servisa, preokreta, a igrani su gejmovi koji su trajali deset minuta i više. Džumhur je odigrao pametno, strpljivo i zasluženo slavio na kraju.

Naš teniser će današnjim trijumfom napredovati na ATP listi. Napokon je uvezao tri tirjumfa na jednom turniru što može puno značiti na samopouzdanju.

U polufinalu našeg tenisera očekuje duel sa boljim iz meča Kovalik/Bagnis.

Promo

Top Komentari

DeteVi
I juče i danas slagao gdje je spala protivnikova lopta na zemlju. Namjerno markirao pogrešni otisak. I to oba puta u veoma bitnim trenucima... Razočarao me pravo, nije fer i preglupo jer svako može pogledati taj video na Challenger kanalu.
4 1
Zeleni_zub
lako mu je na domaćem terenu
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi