Džumhur danas 'ganja' senzaciju dana na Roland Garrosu

Ima li Damir šansi?

Džumhur danas 'ganja' senzaciju dana na Roland Garrosu

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur danas će pokušati da napravi senzaciju na Roland Garrosu tako što će izbaciti jerdnog od kandidata za najviši plasman, Nijemca Alexandera Zvereva.

Džumhur je svoje napravio na ovogodišnjem Roland Garrosu. Prošao je prva dva kola u kojima je bio veliki favorit i sada može opušteno da igra protiv Zvereva, a to je i sam priznao. Ipak, ako se pogleda posljednji susret Zvereva protiv Dušana Lajovića, jasno je da naš teniser nije baš bez šansi.

Bit će ovo prilika za Džumhura da se prvi put u karijeri domogne četvrtog kola Grand Slam turnira što bi svakako bio veliki uspjeh. Pored toga, u eventualnom četvrtom kolu nikako se ne može reći da bi imao pretjerano težak zadatak jer bi mu protivnik bio bolji iz meča Lucas Pouille-Karen Khachanov.

Sve je to lijepo čuti, ali jasno je kao dan da je Zverev ogroman favorit danas i da je vjerovatno najviši mogući domet Damira jedan set. To pokazuju i kladionice koje nude otprilike kvotu od 1,05 na pobjednu njemačkog tenisera. Inače, u dosadašnjim dijelovima karijera, Damir i Alexander su odigrali jedan međusobni meč koji je pripao Džumhuru krajem prošle godine. Bilo je to u Shenzhenu, a Damir je slavio sa 2:0 u setovima.

Današnji susret počinje od 11.00 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti