Džumhur: Danas imam samo jednu želju

Čestitao svom gradu rođendan

Džumhur: Danas imam samo jednu želju

E. Škorić

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur napisao je nekoliko rečenica posvećenih rođendanu svog omiljenog grada Sarajeva.

Koronavirus nije dozvolio dostojanstvenu i tradicionalnu proslavu rođendana na ulicama Sarajeva, no 6. april je poseban za sve one koji Sarajevo osjećaju svojim gradom.

Damir Džumhur, najbolji teniser kojeg je BiH ikada imala, nikada ne krije ljubav koju ima prema svom rođenom gradu, a sada mu je isti čestitao putem Instagrama.

"Navikao sam na „nomadski“ život. Od ranog djetinjstva, sa svojim ocem, automobilom sam putovao po cijeloj Evropi. Obišao sve gradove ovog svijeta i uvijek se vraćao na polaznu tačku.

Svaki grad je poseban, lijep, svaki ima svoju priču i dobru i lošu, ali samo jedan grad, za mene ima dušu, a to je moje Sarajevo!

Rastao sam u Sarajevu i odrastao. Neko će reći da sam se možda izgubio putem i možda je u pravu, ali u današnje vrijeme, mislim da smo svi pronašli svoj put i da ćemo više cijeniti neke stvari.

Prije nekoliko dana, pitali su me, imam li nekih želja. Nisam imao nekih posebnih, osim da smo svi zdravi i da sve ovo napokon prođe, a danas imam još samo jednu: „Da uskoro vidim meni najljepši grad na svijetu, moje Sarajevo“

Sretan ti tvoj dan najljepši, najdraži grade!", objavio je Džumhur.

View this post on Instagram

Navikao sam na „nomadski“ život. Od ranog djetinjstva, sa svojim ocem, automobilom sam putovao po cijeloj Evropi. Obišao sve gradove ovog svijeta i uvijek se vraćao na polaznu tačku. Svaki grad je poseban, lijep, svaki ima svoju priču i dobru i lošu, ali samo jedan grad, za mene ima dušu, a to je moje Sarajevo! Rastao sam u Sarajevu i odrastao. Neko će reći da sam se možda izgubio putem i možda je u pravu, ali u današnje vrijeme, mislim da smo svi pronašli svoj put i da ćemo više cijeniti neke stvari. Prije nekoliko dana, pitali su me, imam li nekih želja. Nisam imao nekih posebnih, osim da smo svi zdravi i da sve ovo napokon prođe, a danas imam još samo jednu: „Da uskoro vidim meni najljepši grad na svijetu, moje Sarajevo“ Sretan ti tvoj dan najljepši, najdraži grade! #DanSarajeva #6april

A post shared by Damir Dzumhur (@damirdzumhur) on

Top Komentari

user1583752673
Rece Damir iz Beograda
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi