Džumhur: Sigurno mogu biti među TOP 30 tenisera

Bh. teniser nakon pobjede

Džumhur: Sigurno mogu biti među TOP 30 tenisera

S. Grebović

Teniska reprezentacije Bosne i Hercegovine je danas nakon što je Lloyd Harris predao meč Damiru Džumhuru slavila sa 3-1 protiv Južne Afrike i tako prošla dalje.

Najbolji bh. teniser se dotakao odlučujućeg meča i najavio svoj povratak među tenisku elitu.

"Mislim da su svi koju su gledali meč mogli da vide da sam danas bio onaj pravi. Pokazao dam da mogu da pobjeđujem i sugirno mogu da budem među TOP 30 tenisera svijeta. Bio sam dosta agresivan i odličan u defanzici. To je zato što sam bio rasterećeniji jer smo već vodili sa 2-1. Bašić i Brkić su prethodno slavili u dublu i još jednom dokazali da su odličan tandem koji može da pobijedi svakoga. Žao mi je što se Harris povrijedio i nadam se da će se što prije oporaviti."

Izjavu nakon velike pobjede dao i selektor našeg nacionalnog tima, Zoran Zrnić.

"Hvala svima u ime čitavog našeg tima. Imali smo veliku podršku. Znali smo da će ovo biti otvoren meč. Moram reći da mi je žao što Harris nije uspio da završi meč. To je sport, želim mu brz oporavak. Najbitnije je da smo mi dobili ovaj meč. Najveća zahvalnost ide ovim momcima, koji zaslužuju maksimalnu podršku. Svi su došli dan ranije na pripreme i odlično smo radili. Kada se tako stvari dešavaju pobjeda je normalan slije događaja. Imali smo peh što se Bašić povrijedio, ali pokazao je koliko srce ima i kako se igra za reprezentaciju. Sreća je što imamo dovoljan broj kvalitetnih igrača."

Top Komentari

Hamza_Prasovic
Naravno da mozes
3 0
zmijugaloma20
Hahahahaha
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi