Džumhur danas protiv Donskoyja za četvrtfinale Dubajia

Novi izazov za bh. tenisera

Džumhur danas protiv Donskoyja za četvrtfinale Dubajia

Bh. teniser Damir Džumhur danas će ponovo izaći na teren, a ovog puta u meču osmine finala ATP turnira u Dubajiu. 

Protivnik našem Damiru će biti ruski teniser Evgeny Donskoy, 74. teniser na ATP listi. Kao što mu to pozicija i govori, on nije baš u najboljoj formi u posljednje vrijeme i samo je dva puta od početka godine vezao pobjede.

Na startu turnira u Dubajiu Donskoy je porazio Slovenca Blaža Kavčića sa 2:0 u setovima, a danas će po prvi put tokom karijere izaći na teren protiv našeg Damira.

Podsjećanja radi, ni Džumhur nije baš u najboljoj formi od početka ove sezone, a u prvom kolu je porazio Nijemca Yannicka Madana sa 2:0 u setovima za sat i 55 minuta tenisa.

Naravno, Džumhur će danas biti veliki favorit protiv 74. tenisera svijeta, a to smatraju i kladionice koje na njega nude kvotu od 1,50, dok je na njegovog protivnika koeficijent 2,50. Meč bi trebao početi od 14.00 sati.

Top Komentari

SEIKO
Haman ga rujo opet karinđa.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti