Džumhur ekspresno osigurao povratak u TOP 50
Poslije serije poraza, Damir je vezao dvije vrijedne pobjede koje mu donose napredak na ATP listi

Nakon dvije pobjede u Parizu

Džumhur ekspresno osigurao povratak u TOP 50

Nakon višesedmične krize, najbolji bh. teniser Damir Džumhur konačno je zaigrao onako kako zna i može.

Na Mastersu u Parizu je Džumhur vezao dvije vrijedne pobjede protiv Gojowczyka i Tsitsipasa, a obje su ostvarene bez izgubljenog seta iako je u te duele Damir ulazio kao blagi autsajder.

Zahvaljujući plasmanu u 1/8 finala Pariza, Džumhur je zaradio novih 45 bodova koji mu garantuju povratak među 50 najboljih tenisera svijeta.

U ovom trenutku, Džumhur zauzima 47. mjesto na ATP listi sa 985 bodova, što je skok za pet pozicija u odnosu na stanje prije početka Mastersa u Parizu.

Naravno, Džumhur ima priliku napraviti još veći skok ukoliko sutra priredi iznenađenje i eliminiše Đokovića u osmini finala.

Vrijedi podsjetiti da je Damir Džumhur svoj najbolji plasman na ATP listi zabilježio 7. februara 2018. godine kada je zauzimao 23. mjesto.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi