Džumhur i Škugor u osmini finala Madrida

Pobijedili Khachanova i Pouillea

Džumhur i Škugor u osmini finala Madrida

Bh. teniser Damir Džumhur u paru sa Hrvatom Francom Škugorom plasirao se u osminu finala Mastersa u Madridu nakon što su danas bili bolji od rusko-francuske kombinacije Khachanov/Pouille sa 2:0 u setovima. 

Damir je sinoć ispao u single konkurenciji nakon što je izgubio od Del Potra sa 2:0, a to očito nije mnogo uticalo na našeg tenisera koji je danas u paru sa Škugorom odigrao veoma dobro i plasirao se u osminu finala.

Njih dvojica su danas slavila u dva seta nakon 62 minute igre. U oba seta je viđen sličan scenario. Džumhur i Škugor su napravili po dva brejka, a pretrpili su jedan i slavili su sa 6:3 i 6:4.

Za plasman u četvrtfinale borit će se protiv možda najboljeg double para na svijetu, braće Bryan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi