Džumhur i zvanično više nije u top 100 tenisera

Pao za 17 pozicija

Džumhur i zvanično više nije u top 100 tenisera

Admin Čaušević

Bosna i Hercegovina više nema predstavnika u top 100 najboljih tenisera današnjice. 

Loši rezultati ove sezone koštali su Damira Džumhura velikog pada pa je tako u odnosu na prošlu listu pao za 17 pozicija te je sada 109. teniser svijeta.

Džumhura ove sedmice očekuju nastupi na ATP Challengeru u američkom Aptosu gdje će nastojati popraviti svoj plasman. Za rivala u prvom kolu će imati Brandona Holta koji zauzima 495. mjesto na ATP listi.

Od ostalih bh. tenisera Mirza Bašić je 208., a Tomislav Brkić zauzima 418. mjesto, dok je Aldin Šetkić na 475. poziciji.

Kada je u pitanju vrh ATP liste Novak Đoković je ubjedljivo prvi ispred Rafaela Nadala, Rogera Federera, Dominica Thiema te Stefanosa Tsitsipasa.

Top Komentari

Nany
Beogradski PICOPJEVAC !!!!!! Šteta, a bio nam je svima tako drag.
5 2
teddy sheringham
Učini mi se ispao iz top 1000. Mada i to ne bi bilo iznenađujuće.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi