Džumhur imao Dimitrova u šaci, ali je na kraju poražen
Foto: EPA

Džumhur izgubio od Dimitrova

Džumhur imao Dimitrova u šaci, ali je na kraju poražen

M. Šljivak

Damir Džumhur nije se uspio plasirati u četvrtfinale ATP turnira u američkom Delray Beachu. On je večeras s 2:1, po setovima 4:6, 6:4 i 6:3, poražen od bugarskog tenisera Grigora Dimitrova.

Već na otvaranju meča Dimitrov je pokazao da će mu servis biti najjače oružje protiv Džumhura. Sjajno je Bugarin servirao, a uspio je u drugom gemu doći do breaka, te je stigao do vodstva od 4:1

Dosta je Džumhur griješio. Imao je Dimitrov potom još jednu break loptu, koju nije iskoristio, te je krenula velika nervoza kod bugarskog tenisera. Po prvi put Dimitrov loše servirao u sedmom gemu, te je Damir uspio da vrati izgubljeni break i dobrim servisom je došao do 4:4.

Odličnom igrom u devetom gemu Džumhur ponovo uzima servis Dimitrovu. Iskoristio je treću break loptu i nervozu Bugarina i došao je do 5:4 i servisa za set. Lagano je Damir odservirao, te je uzeo prvi set sa 6:4.

Odlično je bh. teniser krenuo i u drugi set. Već u prvom gemu je oduzeo servis protivniku, ali je Dimitrov već u narednom gemu vratio izgubljeni servis za izjednačenje rezultata na 1:1.

Ipak, treći gem ponovo donosi break. Damir je ponovo odličnim reternom pravio probleme Dimitrovu, dobro se kretao i na kraju je ponovo stigao do breaka i prednosti od 2:1.

Jako dobrim servisom Damir je prvi osvojio gem na svoj servis u drugom setu, čuvajući tako stečeni break, ali je Dimitrov ipak uspio da u šestom gemu ponovo oduzme servis bh. igraču i da dođe do 3:3.

Potom su oba igrača uspjela da održe svoj servis, ali je Dimitrov u 10. gemu iskoristio greške koje je Džumhur pravio, te je osvojio drugi set sa 6:4.

Na otvaranju trećeg seta Dimitrov gubi servis. Nije uspio da pogodi pet od šest servi u prvom gemu, te je Džumhur došao do breaka. Potom je sigurno osvojio gem, te je došao do 2:0.

Nije bh. teniser uspio da zadrži servis. Bugarin je u šestom gemu uspio da se vrati i da izjednači na 3:3. Ključan je u ovom meču bio osmi gem trećeg seta. Dimitrov je ponovo oduzeo servis Džumhuru, te je zatim uspio spasiti dvije break lopte na svoj servis. Na kraju je osvojio treći set sa 6:3 i došao je do pobjede od 2:1.

Naredni protivnik Grigora Dimitrova je 49. igrač svijeta, Francuz Adrian Mannarino.

ATP Delray Beach, 2. kolo:

 Dimitrov - Džumhur 2:1 (4:6, 6:4, 6:3)


Milimetarski poen Dzumhura by ss_video
Sjajan Dzumhur by ss_video
Break Dzumhura by ss_video
Dimitrov - Dzumhur - poen meca by ss_video

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi