Džumhur ispao s turnira u Sofiji
Foto: EPA

Kohlschreiber prejak za bh. tenisera

Džumhur ispao s turnira u Sofiji

Midhat Šljivak

Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur poražen je u 2. kolu ATP turnira u Sofiji. Džumhur je večeras poražen od njemačkog tenisera Philippa Kohlschreibera s 2:1, po setovima 6:1, 4:6 i 6:3.

Veoma loše je Damir ušao u meč. Nijemac je već dobio četiri gema na otvaranju meča, a bh. teniser je na kraju uspio da osvoji samo jedan gem i da se bez ispaljenog metka preda u ovom dijelu igre. 

Mnogo bolju igru prikazao je Džumhur u drugom setu. Napravio je break u prvom gemu, da bi ga zatim uspio i sačuvati u četvrtom i šestom gemu, iako je Nijemac imao pet prilika da oduzme servis.

Na kraju je Džumhur uspio da sačuva servis i da dođe do osvajanja drugog seta sa 6:4.

Međutim, njemački teniser je bio mnogo bolji u trećem, odlučujućem setu. Sigurno je servirao, uspio je oduzeti servis Džumhuru, koji na kraju nije uspio da se vrati, te je doživio poraz.

ATP Sofia, 2. kolo:

Kohlschreiber - Džumhur 2:1 (6:1, 4:6, 6:3)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti