Ne ide, pa ne ide: Džumhur poražen u prvom kolu kvalifikacija za Roland Garros

Istomin bio bolji

Ne ide, pa ne ide: Džumhur poražen u prvom kolu kvalifikacija za Roland Garros

H. Zilić

Bh. teniser Damir Džumhur oprostio se od Roland Garrosa već u prvom kolu kvalifikacija.

Džumhur je poražen od Uzebkistanca Denisa Istomina sa 1:2, po setovima 6:1, 2:6, 1:6.

Džumhur je odlično odigrao prvi set, a onda kao da je nestao u naredna dva seta, što je iskusni Istomin iskoristio i plasirao se u drugo kolo kvalifikacija drugog Grand slama sezone.

Naš teniser je u Pariz došao kao 125. reket svijeta, a ranom eliminacijom u kvalifikacija dodatno će pokvariti svoj plasman na ATP listi. 

Istomin je trenutno 203. reket svijeta.

Ovome dodajmo da će Istomin u drugom kolu kvalifikacija igrati protiv Ramathana koji je u prvom kolu elminisao Mmoha također sa 2:1 u setovima.

Top Komentari

DeteVi
Crno nam se piše. Džumhur jedini na kvalifikacijama RGa i izgubio od čovjeka koji nije osvojio ništa u posljednjih dvije godine. Bašić ga neki dan na Challengeru razbio. A ostatak bh tenisera i najboljem slučaju prođu kvalifikacije Challengera. A šta drugo očekivati? Država ne ulaže u ovaj sport a po komentarima se i vidi da rijetko ko normalan u BiH prati tenis. Samo dođu ovdje da 1) svoje živce liječe ili 2) nacionalizam da šire. Rijetko ko da nešto pametno napiše. Slično važi i za ovaj portal
7 1
Husrefbeg22
Ne pisite vise o ovm levatu sto ne moze naci zenu u BiH. Posrbio se, sada moze praviti drustvo onom glavonji.
6 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi