ATP lista: Veliki skok Šetkića, novi pad Džumhura

Napredovao i Fatić

ATP lista: Veliki skok Šetkića, novi pad Džumhura

H. Zilić

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur zabilježio je novi pad na ATP listi.

Džumhur je prošle sedmice izgubio 28 bodova i sada je 123. teniser svijeta sa 638 osvojenih bodova, dakle ispao je iz 120 tenisera.

Poziciju puno nije remetio Mirza Bašić, koji je trenutno 290. reket svijeta sa 192 boda.

Finale Futuresa u Prijedoru Nermanu Fatiću je donijelo napredak na ATP listi i sada je 336. reket svijeta sa 139 osvojenih poena.

Prošla sedmica bila je odlična za Aldina Šetkića "kralja Futuresa", koji je osvojio pomenuti turnir u Prijedoru i skočio je čak 29 mjesta i sada zauzima 443. mjesto na ATP listi sa 91 osvojenim bodom.

U konkurenciji dublova Tomislav Brkić je ostao na 66. mjestu sa 1704 osvojena boda i za očekivati je da Tomu uskoro vidimo i u TOP 50 najboljih dubl tenisera današnjice.

Ovome dodajmo da je prvi na ATP listi Novak Đoković sa 11063 osvojena boda, Danil Medvedev ima 9793, Rafael Nadal 9630, Dominic Thiem 8445, a Stefanos Tsitsipas je skupio 7430 bodova.

U TOP 10 su još Zverev, Rublev, Federer, Berrettini i Schwartzman, a dok ni u TOP 50 nije bilo puno promjena.

Top Komentari

DeteVi
Ima li od vas neko informaciju šta je sa Bašićem? Ne igra već par sedmica. Nažalost ovi tzv novinari na ss nemaju pojma šta se dešava
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi