Džumhur kasno sinoć prošao u osminu finala Bratislave

Challenger u Slovačkoj

Džumhur kasno sinoć prošao u osminu finala Bratislave

Najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur plasirao se kasno sinoć po našem vremenu u osminu finala Challengera u Bratislavi i to nakon što je porazio domaćeg tenisera Lukasa Lacka sa 2:1 u setovima.

Obzirom da je u posljednjih nekoliko mjeseci u vrlo slaboj formi, naš Damir je ispao iz Top 100 najboljih svjetskih tenisera pa ga u narednom periodu sve češće možemo viđati na Challengerima.

Sinoć nije imao baš pretjerano težak zadatak jer je igrao protiv 182. tenisera svijeta, a na kraju ga je teškom mukom pobijedio sa 2:1 u setovima nakon sat i 39 minuta igre.

Naš Damir je prvi set dobio sa 6:4, da bi u drugom izgubio 6:3 pa se otišlo u odlučujući set. Tu se bh. teniser mnogo bolje pokazao te je s dva brejka uspio da slavi sa 6:1 i ode u osminu finala.

Ovo je inače bio četvrti međusobni duel Džumhura i Lacka te treća pobjeda bh. tenisera.

Džumhur će u narednom kolu igrati protiv Emila Ruusuvuorija koji je 147. teniser svijeta i sigurno da će i u tom duelu biti favorit.

Top Komentari

Jadnimi
Nije Lacko naivan igrač, plus igrao je na domačem terenu na kojem redovno postiže dobre rezultate. Sa fincem se može igrati, dok će dalje biti teško. Sretno Damire
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi