Džumhur lagano protiv Carusa

ATP Monte Carlo, kvalifikacije

Džumhur lagano protiv Carusa

Midhat Šljivak

Bh. teniser Damir Džumhur savladao je Italijana Salvatorea Carusa s 2:0, po setovima 6:2 i 6:3, te se plasirao u finale kvalifikacija na ATP turniru u Monte Carlu.

Sjajno je Džumhur ušao u meč. Već na otvaranju je uzeo dva servisa protivniku i poveo je s 4:0. Mirnom igrom je priveo prvi set kraju i osvojio ga je sa 6:2.

Breakom je Damir otvorio i drugi set. Potom je spasio pet break lopti na svoj servis i potpuno je imao kontrolu nad mečom.

Ipak, kada je imao servis da završi meč kod 5:2 gubi gem, te se Italijan vraća u igru. Međutim, već u narednom gemu novi break bh. igrača i osvajanje seta sa 6:3.

Tamo ga čeka još jedan Italijan Thomas Fabbiano. On je s 2:0 (6:4, 6:4) pobijedio sunarodnjaka Filipppa Volandrija.

ATP Monte Carlo, polufinale:

Džumhur - Caruso 2:0 (6:2, 6:3)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi