Džumhur pao bez ispaljenog metka: Raonić u četvrtfinalu
Foto: EPA

ATP Miami, osmina finala

Džumhur pao bez ispaljenog metka: Raonić u četvrtfinalu

Midhat Šljivak

Bh. teniser Damir Džumhur nije se uspio plasirati u četvrtfinale ATP turnira u Miamiju. On je večeras poražen od Miloša Raonića sa 2:0, po setovima 6:0 i 6:3.

Kanađanin je dominirao u prvom setu. Držao je bez problema servis, kojeg Damir nije uspijevao vraćati, a iako je naš teniser imao veliki procenat ubačenog prvog servisa, to mu se nije vraćalo.

Raoniću je sve polazilo za rukom. Snažan servis mu je donosio poene, a koristio je svaku grešku Džumhura i prvi set je dobio sa 6:0 za samo 21 minut igre.



Uspio je Džumhur da osvoji prvi gem na svoj servis u drugom setu. Međutim, nije mogao ništa nevjerovatnim servisima koje je slao Raonić. Kanađanin je ipak napravio novi break u četvrtom gemu, da bi ga potom potvrdio servisom za 4:1.

Zatim je Damir odigrao najbolji gem u meču. Došao je do 4:2, ali se protiv razornog servisa kanadskog tenisera nije moglo.

Džumhur je osvojio i treći gem u drugom setu, ali je Raonić servisom završio posao, te je uzeo i drugi set sa 6:3 i odlazi u četvrtfinale.

ATP Miami, osmina finala:

Raonić - Džumhur 2:0 (6:1, 6:3)



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi