Džumhur na najbolji način čestitao domovini Dan nezavisnosti
Foto: EPA

Džumhur na najbolji način čestitao domovini Dan nezavisnosti

E. Škorić

Veliku pobjedu danas je ostvario najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur.

Džumhur je jučer iznenadio kompletnu bh. i tenisku javnost nakon što je u prvom kolu ATP turnira iz serije 500 u Dubaiju savladao trećeg igrača svijeta Stana Wawrinku.

U osmini finala njegov rival bio je Marcel Granollers-Pujol (36. na ATP listi) i Džumhur je ostvario još jednu pobjedu, pa je na najbolji mogući način čestitao Dan nezavinosti svim Bosancima i Hercegovcima. On je slavio u dva seta protiv španskog tenisera.

U prvom setu čak pet brejkova, ali je Džumhur imao jedan više u svoju korist, pa je isti dobio sa 6:3.

Uslijedio je očajan početak drugog seta, pošto je Španac nakon brejka u drugom gemu poveo sa 3:0, a naš teniser se u međuvremenu raspravljao sa sudijom i žalio na pojedine odluke.

Srećom, Džumhur je ostao pribran, kao da se zainatio, pa je uvezao nekoliko gemova i došao na kraju do još jedne velike pobjede u karijeri. 

Da stvar bude još bolja, on će u četvrtfinalu igrati protiv Holanđanina Robina Haasea, koji je iznenadio Tomaša Berdycha u nešto ranije odigranom meču. Dakle, Džumhur sada ima veliku priliku da izbori polufinale jednog ATP turnira izu serije 500, što bi bila zaista velika stvar i za njega i za bh. tenis.

ATP Dubai, osmina finala:
Granollers - Džumhur (3:6, 4:6)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi