Džumhur nakon preokreta pobijedio Copila

ATP Antalya

Džumhur nakon preokreta pobijedio Copila

Bh. teniser Damir Džumhur danas je porazio Rumuna Mariusa Copila sa 2:1 u setovima i plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Antalyji. 

Damir je danas bio favorit, ali kao što smo to i navikli u njegovim mečevima, viđena je drama nakon koje je Damir prošao dalje.

Prvi set je pripao rumunskom teniseu nakon što je napravio jedan brejk i to u posljednjem trenutku te je slavio sa 6:4. Ipak, Džumhur se vraća u drugom setu i pravi brejk u sedmom gemu nakn čega je slavio sa 6:4 i izjednačio na 1:1. U odlučujućem setu bilo je mnogo brejk lopti na obje strane, ali bh. teniser je na kraju bio taj koji je napravio brejk nakon čega je do kraja bio siguran na svoj servis te je slavio sa 6:4.

Naš Damir će u četvrtfinalu igraqti protiv boljeg iz meča Yuichi Sugita-Pierre-Hugues Herbert.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi