Džumhur nakon velike borbe izgubio u Queen'su od Dimitrova

Bugarin slavio u tri seta

Džumhur nakon velike borbe izgubio u Queen'su od Dimitrova

Bugarski teniser Grigor Dimitrov slavio je danas pobjedu protiv bh. predstavnika Damira Džumhura od 2:1 u setovima na ATP turniru u Queen'su. 

Džumhur i Dimitrov su se sastali u šesnaestini finala, a bh. predstavnik je slabo otvorio meč i prvi set je izgubio sa 6:3 nakon što mu je Dimitrov oduzeo servis u četvrtom gemu.

Ipak, od tog trenutka Damir se probudio. Početkom drugog seta Džumhur je u jednom gemu spasio čak osam brejk lopti, ali nažalost već u svom narednom gemu je izgubio servis i Dimitrov je vodio sa 3:1. Ipak, Džumhur se uspjeva vratiti u set i poravnati na 3:3. Kasnije se otišlo u taj brejk gdje se bolje snašao naš teniser koji je slavio sa 7:4 i izjednačio na 1:1.

Damir je sjajno otvorio posljednji set jer je odmah napravio brejk, ali Dimitrov je uzvratio i izjednačio na 1:1. Uz servis se igralo sve do rezultata 4:3 za Dimitrova kada je Džumhur popustio i dozvolio rivalu da mu oduzme servis i to nakon što je napravio duplu servis grešku na brejk loptu. Dimitrov je kasnije lagano osvojio savoj servis gem i dobio treći set sa 6:3. Susret je trajao dva sata i tri minute.

Dimitrov će u narednom kolu igrati protiv boljeg iz meča Novač Đoković-John Millman.

Top Komentari

stopkrkanima
Dobro je to sve
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti