Nadal lider, Džumhur i Bašić napredovali

ATP lista

Nadal lider, Džumhur i Bašić napredovali

E. Škorić

Na danas objavljenoj novoj ATP listi Rafael Nadal je i dalje vodeći.

Najbolji teniser svijeta stigao je u nedjelju do 11. Roland Garrosa, pa je ostao prvi na listi sa 8.777 bodova, dok je drugi Roger Federer sa 100 bodova manje od svog vječnog rivala.

Treće mjesto je Nijemac Alexander Zverev sa 5.965 bodova, a Juan Martin del Potro je napredovao za dva mjesta i sada je četvrti sa 5.080 bodova. Po jedno mjesto pali su Marin Čilić i Grigor Dimitrov.

U Top 10 su Dominic Thiem, koji je sa osmog došao na ssedmo mjesto, Kevin Anderson je osmi, David Goffin deveti, a John Isner je deseti.

Bh. teniser Damir Džumhur napredovao je za jedno mjesto i sada je 28. sa 1.495 bodova. U top 100 od bh. tenisera je i Mirza Bašić, koji je 78. i on je napredovao tri pozicije.

Od tenisera iz regiona, najbolji je Novak Đoković koji je 21. sa 1.665 bodova, dok je Borna Ćorić 36. sa 1.245, a Filip Krajinović 29. sa 1.491 bodom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti