Džumhur napredovao na ATP listi, ali TOP 100 još uvijek daleko

Skočio za šest pozicija

Džumhur napredovao na ATP listi, ali TOP 100 još uvijek daleko

S. Mlaćo

Najbolji bh. teniser, Damir Džumhur imao je sreće nakon poraza u trećem kolu kvalifikacija za Australian Open. 

Džumhur će na prvom Grand slamu sezone nastupiti kao "lucky losser", a dva trijumfa u kvalifikacijama donijela su mu napredak na ATP listi.

Prema trenutnoj ATP live listi, Džumhur je skočio šest mjesta i trenutno je 119. teniser svijeta sa 578 osvojenih bodova. Ono što Džumhuru predstavlja problem je podatak da mu TOP 100 trenutno bježi 200 bodova, što znači, da bi se vratio u TOP 100 mora osvojiti neki turnir iz ATP 250 serije ili igrati bar finale.

Ovogodišnje izdanje Australian Opena počinje 10. feburara zbog situacije izazvane koronavirusom. Kvalifikacije su već odigrane, a svi učesnici će prije turnira morati provesti 14 dana u izolaciji. Također, tokom turnira u Melbourneu, morat će se strogo pridržavati svih uputa od strane organizatora.

Promo

Top Komentari

Vrana
Nek je on pobjedio wawrinku pa najgori bio
0 0
Elmir_Lendra
On je bio 118,i pao je za jednu poziciju.Dal ste vi retardirani?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi