Džumhur napredovao na novoj ATP listi

Bez promjena u TOP 10

Džumhur napredovao na novoj ATP listi

E. Čaušević

Bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur napredovao je na novoj ATP listi, a napredak su ostvarili i Bašić, Šetkić, te Brkić.

Prema novoj ATP listi najbolji bh. teniser Damir Džumhur napradovao je za jednu poziciju i sada se nalazi na 77. mjesto. Napredak je ostvario i Mirza Bašić koji je sa 184. mjesta "skočio" na 182. mjesto liste najboljih tenisera na svijetu.

Pomak je ostvario i Aldin Šetkić koji je napradovao za tri pozicije, te je sada 210. teniser svijeta. Tomislav Brkić je prema novoj rang listi na 414. mjestu što je bolje za jedno mjesto u odnosnu na prethodnu listu.

U TOP 10 nije bilo nikakvnih promjena. Na prvoj poziciji nalazi se Andy Murray koji ima nešto manje od hiljadu poena više od drugoplasiranog Novaka Đoković. Treći je Miloš Raonić, a iza njega su Wawrinka i Nishikori.

U najboljih deset nalaze se još Marin Čilić, Gael Monfilis, Dominic Thiem, Rafael Nadal i Tomas Berdych.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi