Džumhur napredovao na novoj ATP listi

Bh. teniser zauzima 79. poziciju

Džumhur napredovao na novoj ATP listi

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur napredovao je na najnovijoj ATP rang listi, koja je objavljena danas.

Džumhur je napredovao za četiri pozicije i sada se nalazi na 79. mjestu na ATP listi sa 635 bodova. Podsjetimo, najbolji ranking karijere Džumhur je imao u martu ove godine kada je bio 66. na ATP listi.

Kada je riječ o poretku na vrhu liste, Andy Murray je i dalje prvi teniser svijeta sa 7750 bodova, ali Nadal je blizu sa 7465. Federer je nakon osvajanja Wimbledona napredovao za dvije pozicije i sada je treći sa 6545 bodova, dok je Đoković četvrti sa 6325 bodova.

Dalje slijede Stan Wawrinka na petom mjestu (6140), Marin Čilić je šesti (5075), Dominic Thiem sedmi (4030), Kei Nishikori osmi (3740), Miloš Raonić deveti (3310) a Grigor Dimitrov deseti (3160).

Interesantno, sva petorica najbolje plasiranih tenisera svijeta u ovom trenutku imaju 30 ili više godina.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi