Tsonga zaustavio Džumhura u Beču
Foto: EPA

ATP Beč, 2. kolo

Tsonga zaustavio Džumhura u Beču

M. Šljivak

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur poražen je u 2. kolu ATP turnira u Beču. Od njega je večeras bolji bio Francuz Jo-Wilfried Tsonga sa 2:1, po setovima 6:7, 7:6 i 6:1.

Fantastično je Džumhur ušao u meč. Igrao je zaista čudesno, pogađao je apsolutno sve i u petom gemu uzima servis francuskom teniseru kojeg potom i potvrđuje za vodstvo od 4:2.

Međutim, set loptu pri vodstvu od 5:4 nije iskoristio. Tsonga je došao do breaka, a prvi set je odlučen u tie-breaku. Velika borba u ovom dijelu igre okončana je sa dvije velike greške Francuza i Damir je dobio prvi set sa 7:6.

Bh. teniser je nešto lošije ušao u drugi set. Dozvolio je protivniku break u trećem gemu, ali potom fantastičnom igrom uspio da uzvrati i da sigurnim servisom dođe do vodstva od 3:2.

Uspio je Damir potom da spasi break šansu i igrao je zaista sjajno u bitnim trenucima meča, pa je Tsonga imao velikih problema sa bh. teniserom.

Velika borba viđena je i u ovom setu, a pobjednik ovog dijela igre se odlučio ponovo u tie-breaku.  Tsonga je dobro ušao u tie-break. Poveo je sa 3:0, ali Damir se nije predavao. Uspio je spasiti meč loptu i odličnom igrom dolazi u šansu za pobjedu. Tsonga se također uspio spasiti i zaigrao je u tim trenucima najbolji tenis danas i dobija drugi set sa 7:6 za izjednačenje rezultata na 1:1 u setovima.

Francuz je nakon osvajanja seta zaigrao još bolje. Damir je pravio velike greške, bio je neprepoznatljiv u ovom dijelu igre i u četvrtom gemu trećeg seta do breaka kojeg je lagano potvrdio za vodstvo od 4:1. Novim oduzetim servisom Tsonga je završio priču u večerašnjem meču i odlučujući set je dobio sa 6:1 za konačnih 2:1 u setovima.

U četvrtfinalu će Tsonga igrati sa prvim nosiocem Alexom Zverevom.

ATP Beč, 2. kolo:

Tsonga - Džumhur 2:1 (6:7, 7:6, 6:1)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi