Nizozemac zaustavio Džumhura u četvrtfinalu Challengera u Tunisu

Nije uspio izboriti polufinale

Nizozemac zaustavio Džumhura u četvrtfinalu Challengera u Tunisu

Esmer Oštraković

Damir Džumhur ipak nije uspio da se plasira u polufinale Challenger turnira u Tunisu, te je tako svoj nastup na ovom turniru završio u četvrtfinalu.

Bolji od bh. tenisera bio je Nizozemac Jasper De Jong koji je ostvario pobjedu sa 2:1 u setovima nakon malo više od dva i pol sata igre.

Prvi set Džumhur je počeo jako dobro i poveo je sa 2:0, ali je nakon toga izgubio tri brejka i njegov rival sve to koristi i dobija ovaj set.

U drugom setu se Džumhur uspio vratiti i slaviti sa 6:4, te je tako treći set bio odlučujući, ali nažalost De Jong je bio bolji.

Veliki pad u igri Damira Džumhura viđen je u tom odlučujućem setu i Nizozemac je ovaj set riješio sa 6:3 u svoju korist.

Kada je riječ o De Jongu on je lošije plasiran od Džumhura, ali danas je odigrao bolji meč i ostvario prolaz dalje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi